Bluesound Powernode Edge | Nový streamer od Bluesoundu!

0
719

Znenadání se nám v showroomu objevila lesklá krabička s nápisem Powernode Edge od Bluesoundu. No to přece musíme vyzkoušet! Klasický Node a standardní Powernode dobře známe a jsme proto zvědaví, co pro nás přichystali tentokrát.

Hned ze začátku nás zaujal na Bluesound nezvyklý design s „ustřihnutým“ rohem, který však dává pro ovládání naprostou logiku a smysl, takže kvitujeme s povděkem!

Klasická konektivita, na kterou jsme od Bluesoundu zvyklí, nepřekvapila, protože je ze své podstaty maximem, co má smysl do přístroje zařadit. Tedy:

  • HDMI eARC,
  • USB pro externí disky,
  • Ethernet,
  • Subwooferový výstup, pár analogových vstupů a výstupů a reproduktorové terminály.

Naopak výkonu nemá tolik na rozdávání jako jeho předchůdce klasický powernode a disponuje jen 40 W pracujícími v třídě D. Na regálové reproduktory (radši citlivější) to však plně stačí.

Po zvukové stránce můžete očekávat klasický „blusoundovský“ zvuk, který má velmi podobnou charakteristiku jako Powernode. Pokud budete přehrávat zdrojové soubory do 24bit/192kHz, tak podle mě nepoznáte mezi těmito dvěma stroji žádný rozdíl. Ovšem s vyšším rozlišením musíte sáhnout právě po plnotučném Powernode. Edge má maximálku právě při těch 24/192.

Pokud v HiFi začínáte a hledáte něco, co vám zajistí kvalitní poslech s všemi možnými funkcemi a s připojením k TV a na internet, rozhodně Edge doporučuju a nebudete litovat!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno