BOSE Soundlink colour: Recenze bezdrátového reproduktoru

0
2559

Bluetooth reproduktor dostupný v pěti barevných provedeních ocení zcela jistě každý příznivec této značky.
Hraje tak, jak se od značky Bose očekává a ještě k tomu nezabere mnoho místa.

DESIGN A PROVEDENÍ

Plastové tělo a reproduktor „na stojáka“. Taková je představa v Bose o cenově dostupném reproduktoru, který se hodí nejen do kuchyně, ale i do přírody nebo jako zvukový systém k počítači.

Koncept, jakým Bose připravil model Colour z řady SoundLink, se nám líbí. Šetří místem, což je na přeplněném pracovním stole jedna z necennějších vlastností.
Má vlastní dobíjecí Lithium-Iontovou baterii , která by měl vydržet přehrávat hudbu celých osm hodin. Během testování jsme reproduktor ani jednou nenabíjeli a společníka nám dělal zhruba týden. Nepoužívali jsme ho celý den, ale v průběhu dne byl „po ruce“ na přehrávání hudby nebo filmů.

Konektor na AUX vstup a microUSB pro nabíjení je na zadní straně reproduktoru. Všechny ostatní prvky pro ovládání jsou nahoře.
Nabíjet lze z počítače, ale v balení je také plochý adaptér, po vzoru z jiných SoundLink reproduktorů, pro použití do elektrické sítě.

Horní část tedy obsahje tlačítko na zapnutí, Bluetooth, AUX vstup, tlačítko k pozastavení hudby a dvě tlačítka pro úpravu hlasitosti.

Reproduktor oznamuje jednotlivé stavy hlasovým doprovodem. Výhodou je, že se dá napárovat na dvě zařízení současně. Jejich přepínání probíhá pak podle toho, které zařízení vysílá do reproduktoru zvukový proud. Možná detail,… ale zásadní.
Spojení s počítačem a telefonem či tabletem můžeme mít výchozí, takže tedy nemusíme neustále zapínat reproduktor do režimu párování, pokud potřebujeme měnit bezdrátový vstup.
Oceňujeme také i AUX vstup k přehrávání hudby ze staršího iPodu.

Tělo je kompletně plastové, horní část s tlačítky je pogumovaná. Není třeba se obávat jeho poškození, zcela jistě vydrží více než by se mohlo zdát.

Specialitou reproduktoru Bose SoundLink Colour je jeho vyvážení. Stabilně drží na stole a když o něj zavadíte, zhoupne se, avšak velmi rychle najde opět svou stabilní polohu.

BOSE SOUNDLINK COLOUR A HUDEBNÍ PROJEV

Změřme se nyní na hudební stránku.
Hned na počátku je třeba uvést, že se nejedná o profesionální hi-fi systé do našeho salonu. Reproduktro Bose Sound Link Colour je forma osobního audia.
Nám se nejvíce osvědčil v menší místnosti k ozvučení notebooku nebo ve spojení s přehrávačem.

Používá dva širokopásmové měniče a v horní části pasivní basový měnič. Na zvuku je to trochu znát, ze zadní strany cítíme dunění nízkých tónů. I proto je v tomto případě důležité správné nasměrování reproduktoru k uživateli. Vzhledem k jeho úzké podstavě toto není problém, ať už je položen kdekoliv.

Jejich dynamika uspokojí i náročnější uživatele. Právě toto je oblast, u níž lze na výrobce spolehnout.

Bose SoundLink Colour jako jeden z mála umí udělat vyváženou hudbu i ve velmi malém provedení.

 Výhody

  • Odolná konstrukce vhodná i do exeteriérů
  • AUX vstup
  • Nabíjení přes microUSB
  • Kvalita a dynamika hudby
  • Dobíjecí Lithium-Iontová baterie s výdrží až 8 hodin

Nevýhody

  • Vyžaduje se občasná korekce výšek a basů
  • Jednoduchý vzhled

Bose SoundLink Colour je povedený reproduktor pro specialisty na hudbu. I přes počáteční obavy z jeho nízké pořízovací ceny zjistíme, že hraje velmi dobře.

Vyplatí se pro uživatele, kteří chtějí odolnější reproduktor do kuchyně, do dílny nebo jen tak na nošení k vodě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno