Nejdražší sluchátka na světě

0
6204

Luxus je druhé jméno značky Sennheiser.

Chcete důkaz o tom, že Sennheiser na poli high-endu vládne pevnou rukou? Právě tahle firma má totiž na svědomí absolutní Mercedes mezi sluchátky.
Seznamte se – Orpheus HE1060, nejdražší sluchátka na světě.

Model s poetickým jménem Orpheus si vzal za vzor svého o čtvrt století mladšího předchůdce, legendární Orpheus HE90. Jen si současná verze prošla takovým „drobnějším” upgradem. Takhle pravděpodobně vypadá sluchátkové nebe. (Sluchátkové peklo nepochybně představuje zlomený kabel.)

FAJN, CO TO VŠECHNO UMÍ A JAK TO VYPADÁ?

Pokud čekáte něco jako iPhone 5 osázený čtyřiadvacetikarátovým zlatem a diamanty (tenhle mazlík vzešel z dílny zlatnictví Stuart Hughes v Liverpoolu), budete zklamáni. (Technicky zaměřené dámy prominou, autorka hlasuje přece jen pro ty diamanty, protože ty jsou, jak známo, nejlepším přítelem každé ženy.)

Tak předně, zesilovač. Jeho základ tvoří elektronkový předzesilovač s osmi elektronkami. Ty se po zapnutí efektně vysunou z těla přístroje. Materiál, jak jinak, exkluzivní. Součástky jsou zasazeny do pouzdra z mramoru.

A samotná sluchátka?
Pochopitelně v prvotřídní kůži. Digitální zesilovač je zde zabudován přímo v mušlích. O jeho chlazení se potom stará funkční žebrování sluchátek. Měniče mají extrémně tenkou membránu, která je potažena platinovou vrstvou.
Celý set je vyrobený z více jak šest tisíc komponentů, zesilovač, s označením Orpheus HEV1060, je vyrobený z jednoho kusu mramoru Carrara, do kterého jsou zapuštěné kovové ovládací prvky.
Frekvenční rozsah od 8 Hz do 100 kHz pak znamená podle slov výrobce nejmenší zkreslení na světě… harmonické zkrelení by mělo mít při 100dB hodnotu pouhých 0,01%.
Přehrávání 32bit/384 kHz Hi-res zvuku je pak samozřejmost.
Kabel je vyrobený z odkysličené mědi, kterou pokrývá vrstva stříbra.

A cena?
Za lidovku, padesát tisíc eur, tedy v přepočtu bratru milion a půl korun. (A vám doma rodina nadává, že za elektroniku moc utrácíte.) Audiofilové si tedy přijdou na své. Ačkoli jsme přesvědčeni, že pokud někdo může vytáhnout z peněženky pár drobných na tato sluchátka, na kvalitě zvuku mu nemusí příliš sejít, neboť by si pravděpodobně mohl zaplatit i soukromý koncert Madonny přímo ve vlastním obýváku.

Kdybyste se náhodou chystali rozbít prasátko, tak Orpheus se začne prodávat od poloviny příštího roku. A příliš neváhejte, jedná se o limitovanou edici, Sennheiser ročně vyrobí pouhých dvě stě padesát kusů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno